På mitt Instagramkonto har du just nu chansen att vinna en riktigt vass värstingblender från OBH Nordica. Här får du recept på en riktigt uppiggande och god, grön ärtsoppa som du snabbt svänger ihop med blendern.
GRÖN ÄRTSOPPA
Volym: 1 full 2-litersbehållare
INGREDIENSER
• 10 dl frusna gröna ärtor
• 30 gram färska spenatblad
• 2 vitlöksklyftor
• 1 stor schalottenlök
• 5 dl vatten
• ½ matsked buljong
• 250 ml grädde
• 3 matskedar sherryvinäger
• 6 stora myntablad
• Salt och peppar efter smak
• Rostade solroskärnor
INSTRUKTIONER:
1. Ta ut de frysta ärtorna från frysen och tina i rumstemperatur i cirka 30 minuter innan du lägger ner dem i blendern.
2. Skala vitlök och schalottenlök och hacka den grovt. Lägg ner lök och vitlök i blendern tillsammans med myntablad, spenatblad, grädde, vatten, sherryvinäger och kryddor.
3. Välj inställningen för soppa (7 minuter) och under tiden rostar du solroskärnorna i en torr stekpanna i 2-3 minuter.
4. Häll soppan i skålar och strössla över solroskärnorna.
5. Servera!
Foto bilden ovan: Petra Månström
LAGA MIN SUPERGODA, GRÖNA ÄRTSOPPA!
Taggar
2 Kommentarer
Skicka en kommentar
Sök
Om Petra
Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!
Maratonpodden
Senaste inläggen
-
Löpprogram för nybörjare: klara 5 km på 5 veckor tillsammans med mig!
//Stolt reklam för egen verksamhet 🥰// Nybörjare...
-
Vässa löparformen inför sommaren med mig! Mitt onlineprogram är här!
Härliga nyheter! ÄNTLIGEN har anmälan till mitt...
-
Du missar väl inte löparjulkalendern?
Vill bara tipsa om LÖPARJULKALENDERN 2021! Där...
-
Uppmaning till alla idrottslärare därute!
Du idrottslärare som läser det här, snälla...
-
Därför springer Pischa Strindstedt mer än någonsin
Pischa Strindstedt är en av Sveriges populäraste...
-
Galet god pasta ragù di salsiccia!
Alltså snälla. Den här pastarätten är så god att...
Det här ser väldigt gott ut! Grönt är skönt! Men ska den inte värmas något? Äter du den kall?
Nej, den ska inte värmas. Blanda bara ihop allt och ställ kallt 🙂