Träningspasset är avklarat, man kommer hem och magen kurrar. Men vad ska man äta? Vill du ha ett alternativ som är växtbaserat, hållbart, bra för hälsan – och framför allt: GOTT, då måste du spana in Fazer Yosa!
Att välja ett växtbaserat alternativ till mjölk blir ju allt vanligare idag och fördelarna är många. För min egen del är bakgrunden att jag länge hade problem med magen och kände att jag aldrig riktigt kunde lita på den, särskilt under mina löpturer. Ska inte gå in på detaljer, men ni kan ju gissa själva 😉 Efter att ha pratat med löparkompisar med liknande problem som med goda resultat hade bytt ut mjölkprodukterna mot växtbaserade alternativ kände jag att jag också måste prova. Och jag kan verkligen säga att det har funkat superbra! Magen är betydligt lugnare och jag kan lita på den, även när jag springer tuffa pass eller har det stressigt på jobbet. Det gör otroligt mycket för välbefinnandet!
Fazer Yosa-produkterna är fermenterade vilket innebär att råvaran har jäst i en kontrollerad process, de innehåller probiotika vilket särskiljer Fazer Yosa från andra havreprodukter på marknaden. Havre innehåller även betaglukan som har flera positiva hälsoeffekter, vilket bland annat fastställts av EU. Att äta havre kan även associeras med lågt kolesterolvärde och ett friskt hjärta. Havre innehåller E-vitamin- och omega-6. Att äta havre är ett hållbart sätt att få i sig fibrer och protein.
Havre är verkligen ett superspannmål och eftersom hälsofördelarna är så många kan den gärna ingå i många av veckans mellanmål, frukostar, luncher och middagar. Själv tar jag gärna med mig ett par Overnight oats eller Oat snacks med granola i topplocket i väskan före och efter träningen, eller bara när man helt enkelt är sugen på något. Oat snacks skogsbär (som du ser på bilden högst upp) är en storfavorit, den smakar supergott och kan pimpas med till exempel skivad banan, müsli och kokos. Oat drink Rich funkar superbra i kaffet. Till matlagningen finns Oat for cooking, som funkar jättebra istället för matlagningsgrädde.
Fazer har malt havre vid sin kvarn i Finska Lahti sedan 1971 och 2016 förvärvades även Fazer Kvarn i Lidköping, tidigare Frebaco Kvarn. Fler Fazer Yosa-nyheter är att vänta framöver, vilket känns väldigt spännande. Det absolut bästa med den här produktserien är att jag inte känner att jag äter ett alternativ till något, utan att det är ett självklart förstahandsval. På grund av smaken, på grund av innehållet, på grund av hälsofördelarna. Läs gärna mer här.
Fler här som har testat havreprodukter? Tankar och åsikter? Berätta gärna!
Foto bilderna ovan: Petra Månström & Jonas Hansen
FAZER YOSA – GALET GODA OCH HÄLSOSAMMA HAVREPRODUKTER
Taggar
Sök
Om Petra
Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!
Maratonpodden
Senaste inläggen
-
Löpprogram för nybörjare: klara 5 km på 5 veckor tillsammans med mig!
//Stolt reklam för egen verksamhet 🥰// Nybörjare...
-
Vässa löparformen inför sommaren med mig! Mitt onlineprogram är här!
Härliga nyheter! ÄNTLIGEN har anmälan till mitt...
-
Du missar väl inte löparjulkalendern?
Vill bara tipsa om LÖPARJULKALENDERN 2021! Där...
-
Uppmaning till alla idrottslärare därute!
Du idrottslärare som läser det här, snälla...
-
Därför springer Pischa Strindstedt mer än någonsin
Pischa Strindstedt är en av Sveriges populäraste...
-
Galet god pasta ragù di salsiccia!
Alltså snälla. Den här pastarätten är så god att...
0 kommentarer