Det är alltid många som hör av sig och frågar efter receptet på den här underbara räkpastan när jag lägger upp bilder på den i mina Insta Stories. Så, på begäran, har mitt matlagningsproffs Jonas här skrivit ner det hittills superhemliga receptet!
2 portioner
500 g räkor
4 torkade peperoncini
9 vitlöksklyftor
5 dl vitt vin (samt två glas till kocken)
En näve hackad, färsk persilja
Valfritt: bottarga (torkad fiskrom)
- Skala räkorna, spara skalen.
- Täck botten av en stor kastrull med olivolja. Hetta upp på medelvärme. Lägg i 4 torkade peperoncini samt 5 krossade vitlöksklyftor, låt oljan ta smak utan att bränna vitlöken.
- Öka temperaturen, tillsätt räkskalen och ”rosta” i oljan i ca 5 minuter. Tillsätt det vita vinet och reducera till hälften.
- Sila av räkskalen, vitlöken samt peperoncini i en ny kastrull.
- Koka upp vatten häll i riktigt med salt. Koka önskad mängd spaghetti enligt instruktionen på paketet al dente. Spara lite av pastavattnet.
- Ta den stora kastrullen, häll i lite olivolja i botten, skiva 3 vitlökar och en halv färsk chili (undvik kärnorna).
- Häll i pastan, tillsätt vinreduktionen samt en skvätt pastavatten. Innan servering kasta på räkorna och persilja samt ev bottarga.
- Servera gärna med ett glas iskallt, vitt vin.
- Buon appetito!
Heja kocken!
??
Alltså det låter verkligen hur gott som helst. Spagetti och räkor kan ju knappast bli fel!
Det är supergott!!
Mums!